Förpackningsinstruktioner

Skickar du in katalysatorer till oss är det viktigt att de både kommer fram och att de som hanterar godset inte skadas vid hanteringen. Vi har därför samlat några praktiska paketeringstips på saker du ska tänka på när du skickar en eller flera katalysatorer till oss.

Paket sorteras och hanteras med hjälp av maskiner och samlastas med annat gods av varierande storlekar, former och vikter. Ett bra emballage är därför nödvändigt för att skydda mot tryck men också för att inte skada annat gods.

En enstaka katalysator är i sig oöm och är i sig inget stötkänsligt eller bräckligt föremål. Däremot kan katalysatorn ha vassa kanter efter att den kapats bort från avgassystemet. En katalysator kan också vara smutsig. Det är också därför som katalysatorer vilka skickas in alltid ska lindas in i wellpapp eller motsvarande. Detta för att skydda både annat gods och personalen som hanterar frakten samt för att undvika att emballaget går sönder under transport.

Så förpackar du katalysatorer innan du skickar in

Sälja katalysator

 

En rätt insänd katalysator är inlindad i wellpapp, eller annat liknande material, alternativt förpackad i en lämplig kartong.

När du ska skicka in katalysatorer är det också viktigt att onödiga rördelar från avgassystemet avlägsnas för att spara onödig vikt, transportkostnad och göra försändelsen mer lätthanterlig.

Ju mindre och lättare försändelse, ju mindre kostar den också för oss och ju mer får du därför betalt för själva katalysatorn.

 

 

Fel insänd katalysator

 

En felaktigt insänd katalysator har rören från avgassystemet kvar.

Skickar du in en katalysator med rördelar kvar från avgassystemet riskerar du onödigt dyra kostnader för frakten som påverkar det som du får betalt .

 

 

 

 

Skicka katalysatorer i kartong

 

Skickar du in flera katalysatorer samförpackat är det viktigt att du både använder en robust låda som inte överstiger maxmåtten (se nedan), och att du fyller upp lådan med packmaterial som fixerar innehållet. Maxvikten för hela kollit är 20 kg.

Har du större vikter kan kan i så fall flera kollin användas eller vid större vikter en pall beställas, kontakta oss i så fall.

 

 

 

 

Detaljerade instruktioner för samfrakt

Skickar du flera katalysatorer samförpackade är det viktigt att dessa förpackas så de inte kan riskerar åka ur förpackningen.

Tänk på att en maxvikt per kolli är 20 kilo. Har du för avsikt att skicka fler katalysatorer med en totalvikt över 20 kilo vid ett och samma sändningstillfälle. Ange då rätt antal kollin samt vikt i formuläret på vår webbsida och packa aldrig ett kolli tyngre än 20 kilo per. Fyll också transportlådan med stötdämpande material så att innehållet fixeras i lådan. En låda som inte är fylld kan sjunka ihop om det kommer under annat tyngre gods. Lägg också gärna en lapp med uppgift om mottagare eller avsändare (till exempel ett visitkort eller en kopia av adressetiketten) i förpackningen. Det underlättar för oss om adresskortet skulle lossna under transporten.

För inskick med en totalvikt på över 100 kilo i katalysatorer vid ett enskilt försäljningstillfälle bör du istället kontakta oss för upphämtning.

Kollispecifikationer

 

Maximal kollivikt är 20 kg per kolli.

Minimimått per kolli är 15 x 11 x 3,5 cm.

Maximimått per kolli är 120 x 50 x 50 cm.

 

Glöm inte att det är ditt ansvar som avsändare att paketera på ett bra sätt!