Förpackningsinstruktioner

Skickar du in katalysatorer eller partikelfilter till oss är det viktigt att det du skickar både kommer fram och att de som hanterar godset inte skadas vid hanteringen. Vi har därför samlat några praktiska paketeringstips på saker du bör tänka på när du skickar till oss.

Paket sorteras och hanteras både av människor och med hjälp av maskiner. Kollin som samlastas med annat gods av varierande storlekar, former och vikter. Ett bra emballage är därför nödvändigt för att skydda mot tryck men också för att inte skada annat gods.

En enstaka katalysator eller ett partikelfilter är i sig inga stötkänsliga eller bräckliga föremål. Däremot kan katalysatorn eller partikelfiltret ha vassa kanter efter att ha kapats bort från avgassystemet. En katalysator eller ett partikelfilter kan också vara smutsigt. Det är också därför katalysatorer eller partikelfilter som skickas in alltid ska lindas in i wellpapp, packas i en kartong eller motsvarande. Detta för att skydda både annat gods och personalen som hanterar paket samt för att undvika att emballaget går sönder under transport.

Så förpackar du katalysatorer innan du skickar in

Sälja katalysator

 

En katalysator eller ett partikelfilter som är rätt insänd är inlindad i wellpapp eller ett annat stötdämpande material. Alternativt är förpackad i en lämplig kartong.

När du ska skicka in katalysatorer eller partikelfilter är det också viktigt att onödiga rördelar från avgassystemet har avlägsnats för att spara onödig vikt, inte göra paketet onödigt stort och inte göra transportkostnaden onödigt kostsam.

Ju mindre och lättare försändelse, ju mindre transportkostnad och desto mer får du därför betalt.

 

 

Fel insänd katalysator

 

En felaktigt insänd katalysator har rören från avgassystemet kvar.

Skickar du katalysator eller partikelfilter med rördelar kvar från avgassystemet riskerar du onödigt dyra kostnader för frakten som påverkar det som du får betalt .

 

 

 

 

Skicka katalysatorer i kartong

 

Skickar du in flera katalysatorer eller partikelfilter samförpackat är det viktigt att du både använder en robust låda som inte överstiger de maximala måtten (se nedan) samt att du fyller upp lådan med packmaterial som fixerar innehållet. Maxvikten för hela kollit är 20 kg.

Har du större vikter kan kan i så fall flera kollin användas eller vid större vikter en pall beställas, kontakta oss i så fall.

 

 

 

 

Detaljerade instruktioner för samfrakt

Skickar du flera katalysatorer och partikelfilter samförpackade är det viktigt att dessa förpackas så de inte kan riskerar åka ur förpackningen.

Tänk på att en maxvikt per kolli är 20 kilo. Har du för avsikt att skicka fler katalysatorer eller partikelfilter med en totalvikt över 20 kilo vid ett och samma sändningstillfälle. Ange då rätt antal kollin samt vikt i formuläret på vår webbsida och packa aldrig ett kolli tyngre än 20 kilo per. Fyll också transportlådan med stötdämpande material så att innehållet fixeras i lådan. En låda som inte är fylld kan sjunka ihop om det kommer under annat tyngre gods. Lägg också gärna en lapp med uppgift om mottagare eller avsändare (till exempel ett visitkort eller en kopia av adressetiketten) i förpackningen. Det underlättar för oss om adresskortet skulle lossna under transporten.

För inskick med en totalvikt på över 100 kilo i katalysatorer vid ett enskilt försäljningstillfälle bör du istället kontakta oss för upphämtning.

Kollispecifikationer

 

Maximal kollivikt är 20 kg per kolli.

Minimimått per kolli är 15 x 11 x 3,5 cm.

Maximimått per kolli är 120 x 50 x 50 cm.

 

Glöm inte att det är ditt ansvar som avsändare att paketera på ett bra sätt!